Newborn fotograaf
Portret tijdens newborn foto's

Datum

Newborn fotografie is één van de meest bijzondere vormen van fotografie. Het vastleggen van de eerste momenten van een pasgeboren kindje is iets unieks en onvergetelijks. Als fotograaf is het belangrijk om een aantal dingen in acht te nemen wanneer je newborn fotografie maakt.

Ten eerste is het belangrijk om een ontspannen sfeer te creëren voor zowel het pasgeboren kindje als de ouders. Dit kan door bijvoorbeeld rustige muziek te spelen en een comfortabele temperatuur in de ruimte te creëren. Ook is het belangrijk om voldoende tijd te nemen voor de fotoshoot, zodat er geen haast is en er voldoende tijd is om te wachten tot het kindje in slaap is.

Ten tweede is compositie een belangrijk aspect in newborn fotografie. Ik probeer altijd om het kindje in een natuurlijke houding te fotograferen en maak gebruik van de omgeving in de foto, zoals een mooi dekentje of knuffel. Ook de ouders komen mee op de foto. We proberen verschillende poses uit en leggen zo enkele mooie momenten vast samen met het kindje.

Ten derde is het belangrijk om je afspraak vast te leggen op het juiste moment. Het is het beste om de fotoshoot te plannen tijdens de eerste twee weken na de geboorte van het kindje. Tijdens deze periode zijn ze nog erg flexibel en slapen ze veel, wat het gemakkelijker maakt om ze te fotograferen. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de gezondheid van het kindje. Als het kindje ziek is of onrustig, is het beter om de fotoshoot uit te stellen tot een later moment.

Een andere tip is om creatief te zijn met accessoires. Accessoires zoals knuffels, hoedjes, hoofdbandjes en dekens kunnen een leuke toevoeging zijn aan de foto’s. Maar wees voorzichtig met het gebruik van te veel accessoires, want het moet wel natuurlijk blijven overkomen. Kies daarom steeds voor neutrale kleuren.

Tot slot, hou rekening dat een newborn shoot soms veel geduld vraagt. Zit hier zeker niet mee in, een newborn fotograaf is het gewoon om veel geduld te hebben en zo de allermooiste beelden vast te leggen. Newborn fotografie kan soms een uitdaging zijn, omdat de baby’s nog zo klein en onvoorspelbaar zijn. Met wat geduld krijgen jullie prachtige foto’s die jullie voor altijd zullen koesteren. 

Meer
berichten